Enkel budget för en padelbana!

16 januari 2023 Staffan Ehrlin

editorial

Enkel budget för padelbana!

Så du tror att du är redo att ta dig an ett nytt projekt? Du har tittat på tillräckligt många YouTube-tutorials, gått igenom Pinterests gör-det-själv-arkiv och nu är ditt slutgiltiga mål att bygga dig en otrolig padelbana. Men innan du går ut och spenderar alla pengar i järnaffären, har du tänkt på hur mycket det faktiskt kostar att bygga en av dessa bad boys? Vi gjorde vår bästa Bill Nye-imitation och grävde ner oss i vetenskapen om hur man budgeterar för detta projekt – läs vidare för en rolig men ändå grundlig inblick i vad som krävs finansiellt (och på annat sätt) för att få din egen padelbana up and running!

Först och främst måste du lägga grunden – bokstavligen. Beroende på var du bor och vilken typ av topografi som finns i närheten av ditt hus kan det här vara lite svårt. Du måste ta hänsyn till kostnaden för grus och sand för banans grund, samt eventuella ytterligare material som cement eller armeringsjärn om det behövs. Dessutom måste du ta hänsyn till kostnaden för eventuella tillstånd eller inspektioner om din stad eller ditt län kräver det.

bygga padelbana

Dags att köpa material!

När allt detta är klart är det dags att börja köpa material. Du behöver flera stora plywoodskivor och ett ton skruvar, bultar, brickor och muttrar för att montera ihop det hela. Du behöver också köpa några träbitar och lite färg eller bets till ramen, samt ytterligare dekorativa föremål som nät eller bänkar som du vill lägga till för att ge extra stil.

Slutligen får du inte glömma själva spelytan! Kostnaden för gräsmatta kan variera mycket beroende på var du bor och vilken typ av torv du väljer. Se till att du räknar in installationskostnaden för detta också.

Att bygga en padelbana kan vara ett dyrt företag, men med rätt planering och budgetering kan det ändå göras med en rimlig budget. Se bara till att göra din forskning i förväg.

Fler nyheter