Väggdekor som förskönar hemmet

21 juli 2021 jonas olsson

Vad kan du enkelt göra för att försköna ditt hem och göra det mer personligt? Du kan välja att ta till större penseldrag som att byta ytskiktet på golvet, väggarna eller i taket. Eller lite mindre penseldrag som att byta ut alla möbler. Det finns även en hel del att göra genom att välja vilka textilier som finns och vilka detaljer som tavlor, växter och prydnader. Men ibland kan det räcka med en enkel detalj eller två, för att en förändring ska ske.

Väggdekor är en eller flera delar i ett motiv som du enkelt sätter upp på din vägg, och som pryder ditt rum och ditt hem på ett vackert och personligt sätt. Du väljer själv motiv, storlek och färg enligt din smak och rummet som dekoren ska sitta i. Men vad är då en väggdekor? Jo, i stort sett kan man säga att det är en blandning mellan en dekal och en bit tapet. Du fäster enkelt väggdekoren där du vill och i vilken kombination du vill, eller helt ensam.

 

 

Ord eller motiv

När du ser motiven på väggdekor så kan det vara lätt att påminnas om tavlor eller affischer. Men här är ett motiv som inte begränsas av en ram och som kan ta in bakgrunden i själva motivet. Om du exempelvis väljer väggdekor i form av en flock fåglar eller visdomsord, så kommer tapeten eller väggmålningen synas emellan. Det gör att det blir en mycket speciell och nära känsla i en väggdekor.

Väggdekoren flyter ihop med väggen och gör att du också kan leka med det som koncept. Du kan exempelvis köpa flera likadana väggdekorer och fästa dem med jämna mellanrum, som om det var en tapet som de hade funnits på. Möjligheterna är oändliga när du väl upptäcker allt som du kan hitta på med alla motiv på en väggdekor.

Fler nyheter

26 februari 2022

Låssmed låser upp