Det finns fördelar med att välja sötningsmedel istället för socker

15 december 2021 Cecilia Olsson

editorial

Vissa gånger kan det vara bra att använda sötningsmedel istället för socker. I regel så är det ett bättre alternativ eftersom socker inte innehåller några nyttiga ämnen och därmed inte tillför något bra till kroppen, medans sötningsmedel kan vara berikat med fibrer och annat som faktiskt kan göra gott. Det finns flera olika sötningsmedel och sockerersättningar som kan användas istället för vanligt strösocker eller sockerbitar, hos Easis hittar man flera varianter. 

Sötningsmedel med olika fördelar

Easis är ett företag som erbjuder produkter helt utan tillsatt socker som fortfarande kan smaka sött och gott. Det finns till exempel färdiga produkter såsom choklad, kakor, flingor, såser och sylt samt även sötningsmedel och sockerersättning som kan användas istället för socker. I vissa av deras produkter har de dessutom tillsatt protein, kostfibrer och/eller minskat fettinnehållet.

image

Vill man till exempel ha ett sötningsmedel fritt från energi/kalorier så kan man med fördel välja ett av Easis sötningsmedel som är baserade på det kalorifria sötningsmedlet erytritol. Det sötar 0,7 gånger jämfört med socker. Vill man ha extra fibrer i sin sötning så kan man använda sig av Easis fibersirap som innehåller kostfiber och sötar 40 procent i förhållande till socker.

Man kan använda sötningsmedel på flera olika sätt

Sötningsmedel och sockerersättning är perfekt för den som tycker om att baka men som gärna vill hålla nere på socker- och kaloriintaget. På produkterna kan man enkelt läsa sig till hur mycket de sötar jämfört med socker och därmed byta ut sockret som står i receptet mot sötningsmedel eller sockerersättning. Sötningsmedel i tablettform (Easis Perfect Sødetabs) kan med fördel användas i varma drycker för den som vill göra sitt kaffe eller te lite extra sött. Fibersirapen i Easis sortiment kan användas i bakning men även som den är på pannkakor, bär eller något annat man vill göra lite sötare. 

 

Fler nyheter