Akuttandvård i Odenplan kan göra stor skillnad för nattsömnen

10 augusti 2021 Lily Hansen

Att ligga med huvudet på kudden och försöka hamna i ett läge där det inte bultar och värker i en skadad tand innebär att man knappt får en blund i ögonen. Smärtstillande tabletter räcker inte till för att dämpa plågan. När morgonen kommer har man, den dåliga sömnen till trots, i alla fall lyckats fatta ett beslut. Det är dags att omedelbart ringa en duktig tandläkare för att få slut på eländet.

 

När det gör riktigt ont måste man ha hjälp omedelbart

Det svåra är då att hitta en tandläkare som kan ta emot en samma dag. Många tandläkare har redan dagarna uppbokade av patienter och det är svårt för dem att klämma in ett akutfall. 

Akuttandvård i Odenplan finns t.ex. som tur är i centrala Stockholm och kan komma till undsättning. Där finns det tider reserverade för brådskande tandvård och man kan oftast få en tid redan samma dag. Tandläkaren är förberedd och van vid olika sorters akuta fall och har den utrustning som behövs för att åtgärda eller lindra de flesta tandproblem omgående.

 

 

Om man känner obehag inför besöket finns det lösningar

Tandvärken kan vara mycket besvärlig men tanken på att dessutom släppa in en borr i munnen kan vara väldigt avskräckande från att boka en tid, hur ont man än har. Tandläkarskräck är inget ovanligt och därför är en akutklinik särskilt beredd på att ta hand om även den sidan av tandvården. 

Kliniker kan erbjuda olika lugnande medel för att dämpa oro och rädsla. De kan också ge avslappnande massage för att behandlingen skall bli så behaglig som möjligt. Meningen är att man inte bara skall bli av med sin smärta utan dessutom vara lugn och nöjd efter besöket. För att stilla ytterligare oro så får man alltid ett kostnadsförslag på behandlingen när man bokar in sin tid.

Fler nyheter

26 februari 2022

Låssmed låser upp