Tre goda anledningar att använda sig av design belysning

19 maj 2021 Cecilia Olsson

Att ha bra belysning i sitt hem är avgörande för att det ska vara både trivsamt och funktionsdugligt. Det är därför bra att lägga lite tid och energi på att hitta lampor med rätt egenskaper som dessutom gör sig bra där de hänger eller står. Eftersom det finns en uppsjö av lampor i olika modeller, färger, material med mera så kan det underlätta att begränsa sökningen något. Är man ute efter kvalitet och design kan det vara bra att titta efter designlampor, de har flera fördelar jämfört med massproducerad belysning. 

Armaturer som håller längre

Genom att köpa en designlampa så får man inte bara en snygg armatur, de är i regel mer hållbara jämfört med massproducerade lampor. Materialet som används är noga utvalt och ofta väljs det ut ur hållbarhetssynpunkt, både då det handlar om att lampan i sig kommer att hålla länge men även att materialet är framtaget med omtanke om miljön. 

Lampor med wow-effekt

När det handlar om designbelysning så är allt noga genomtänkt och sammansatt för att den ska kunna vara så funktionell och vacker som möjligt. De som designar lampor tänker på hur ljuset sprids från armaturen och gör justeringar för att den till exempel inte ska blända och för att detaljerna ska framhävas på rätt sätt. 

Lampor som bidrar till originell inredning

Slutligen så får man belysning som man inte ser i mängder av andra hem. Designlampor massproduceras i regel inte på samma sätt som lampor man hittar i någon av de stora inredningskedjorna. Eftersom de ofta också kostar någon extra krona så är det många som väljer det billigare alternativet, något som sällan lönar sig i längden eftersom en design lampa erbjuder så mycket mer än bara ljus. 

Den som söker design belysning kan med fördel titta på det noga utvalda sortimentet hos Lampemesteren.se. De har designlampor för alla stilar till mycket förmånliga priser. 

Fler nyheter

26 februari 2022

Låssmed låser upp