Stillasittande människor behöver sjukgymnastik i Köping

17 september 2021 william eriksson

En del har föreställningen att de enda som behöver uppsöka en fysioterapeut är de som dras med idrottsskador. Fotbollsspelare som dragit av hälsenan till exempel. Antingen idrottare, eller människor som varit med om någon slags olycka som gör att de måste träna upp grundläggande fysiska förmågor med sin kropp. Det kan vara någon som varit med om en trafikolycka och därefter behöver hjälp med att bygga upp sig för att kunna gå normalt igen.

Då söker du upp en fysioterapeut. Men det är inte bara vid olyckor och skador som kan kopplas till en och samma situation som gör att behovet av fysioterapeuter finns. Ibland kanske det allra största behovet av fysioterapeut finns hos den som sitter alldeles.stilla. På ett kontor, framför datorn och tangentbordet. Åtta timmar om dagen fem dagar i veckan. En så stillasittande vardag sliter på kroppen och då kan du behöva hjälp av en fysioterapeut.

 

 

Slitningar på kroppen

Låt oss ta ett exempel. Berit, 36, sitter hemma i sin lägenhet i Köping. Hon arbetar hemifrån. Hennes jobb är att skriva texter. Skriva texter i mängder alltså. Hela dagen sitter hon framför datorn och knappar på sitt tangentbord. Det dröjer inte många dagar innan hon kommer få ont i över- och underarmar. Fingrarna kommer kännas som att de aldrig mer går att räta ut igen. Smärtan hindrar Berit från att göra sitt jobb. Men här kan en fysioterapeut ändra på allting.

Med lite sjukgymnastik i Köping kan Berit få ordning på kroppen. Fysioterapeuten hjälper henne med att hitta rätt stretchövningar för att sträcka ut kroppen. Den kropp som annars är fast i den enformiga ställningen framför datorn. Det går inte att nog understryka hur viktigt det är att stretcha och röra på sig. Om inte annat så kommer din fysioterapeut att upprepa detta många, många gånger tills du förstår att ditt stillasittande arbete sliter.

Fler nyheter