Nöj dig med double glazed windows

06 september 2021 Lily Hansen

När man talar om fönster talar man ofta om att titta ut genom ett fönster. Sällan om att titta in genom ett fönster. Ja, om det inte handlar om en fönstertittare som smyger runt husknutarna förstås och trycker upp en och annan nyfiken näsa mot fönsterrutornas utsidor. Men det är undantag. De flesta fönster tittar man ut genom, inte in genom. Men finns det inte fler undantag än perversa fönstertittare? 

När det är mörkt utomhus och man har belysningen på inomhus kan man dock passa på att titta in genom fönster istället. Lite lagom diskret förstås, och inte på något perverst eller förföljeseaktigt sätt. Det kommer nästan se ut som ett akvarium. Ljuset reflekteras i fönsterna inifrån vilket gör det svårare att se ut, men desto enklare att se in. Men som sagt, tolka inte detta som en uppmaning att titta in genom folks fönster på kvällarna. Det är obehagligt. 

 

Världens största akvariefönster finns i Kina

Ett annat akvariefönster, som inte är lika obehagligt att titta igenom, är det på Chimelong Ocean Kingdom i Kina. Det är världens största akvariefönster. Åtminstone enligt Guinness rekordbok. Och den får man väl ändå ta och lita på. Genom det här fönstret kan man se över 2 000 havsarter i vattnet. Det är lite mer liv än vad en fönstertittare kanske kan se genom ditt vardagsrumsfönster en vanlig torsdagskväll. Och desto mer underhållande dessutom. 

Få nu inga idéer om att sätta upp ett stort akvariefönster hemma. Så intressant är inte ditt liv att du bör välkomna turister från hela världen till att observera dig i din inomhusmiljö. Du kan lika gärna nöja dig med ett par vanliga double glazed windows i normalstorlek. Som en normal människa i ett normalt hem. Du är trots allt ingen delfin, haj eller sjöstjärna. Får man åtminstone anta. Eller kan du andas under vatten? 

Fler nyheter

26 februari 2022

Låssmed låser upp