Migrän behandling som fungerar

29 september 2021 jonas olsson

Många lider av migrän och det kan vara extremt plågsamt. Det är svårt att göra saker och man vill helst bara ligga i ett mörkt, tyst rum. Är det riktigt illa kräks man. I vardagen blir det här ett stort hinder. Man måste sjukskriva sig och kan inte utföra sina dagliga sysslor. 

Muskelavslappnande injektioner ger bra resultat

Det är svårt att gå till apoteket och köpa receptfri medicin som verkligen fungerar. Eftersom migrän ger en så pass allvarlig smärta är det bättre att gå till en läkare eller att få en mer seriös utredning med andra, alternativa metoder än läkemedel. Ett bra alternativ mot migrän är faktiskt att injicera botox, som vanligtvis används vid skönhetsingrepp. Det fungerar muskelavslappnande, och injiceras på flera ställen i huvudet samt skuldrorna. 

Det är viktigt att veta att botox endast är ett alternativ när man genomgått en utredning som kan påvisa att man har migrän. Man får även genomgå en neurologisk undersökning samt svara på frågor. Eftersom migrän kan utlösas av stress, vin, vissa ostar, hormoner och annat, som vi i viss mån kan styra över, är det väldigt viktigt att försöka utesluta detta för att se om det gör någon skillnad.

Konsultation ingår i behandlingen

När man valt att genomgå en behandling för sin migrän får man förutom medicinsk hjälp även konsultation gällande kostvanor, triggerfaktorer och livsstil. För många kan det bli en ond cirkel där man stressar över att få migrän och stressen till slut utlöser migrän. Det är därför bra om man kan se över sin livsstil och försöka hantera stress på ett annat sätt. 

I Enskede finns en klinik med fokus på migrän behandling. Hit kan man söka sig när man vill ha hjälp med sin kroniska huvudvärk eller migrän. Här jobbar ett professionellt läkarteam som är insatt i den senaste forskningen.

 

Fler nyheter

26 februari 2022

Låssmed låser upp