Luftfräscharen som skapar stämningen

23 mars 2021 jonas olsson

Det finns många olika knep för att skapa stämning i ett hem. Du kan använda dig av större penseldrag som ytskikt och möbler. Eller så går du på de lite mer subtila penseldragen gällande belysning och doft. Luftfräschare gör så att du själv kan skapa den känslan som du är ute efter. Känner du dig tveksam så tänk då på vilken julkänsla som doften av glögg och pepparkakor ger. Även om det ännu verkar lite tunt på doften av glögg i dagens luftfräschare.  

 

Hav eller skog

För att ytterligare förhöja känslan av ditt område så kan du använda dig av en blommig doft när du är i ett hus nära ängar, eller för att få den där nystädade känslan. Har du ett boende vid havet så kan en doft som påminner som havet passa för dig eller när det lackar mot jul kan det locka att ha en doft som tar upp julgranens dofter och lägger till ytterligare kraft i den. 

Med hjälp av alla dofterna kan du förhöja säsongen, ditt område eller ta fram något som du eller din besökare tycker speciellt mycket om. Så nästa gång som du bjuder hem en släkting eller vän så kan du visa omtanke genom att ladda din luftfräschare med din besökares favoritdoft. Det kommer gå hem rejält.  

 

Dölja och lyfta fram

Med hjälp av dofter går det att lyfta fram säsongen, speciella minnen eller dofter som redan finns. Välj till exempel gärna rengöringsmedel på samma tema som din luftfräschare. Det är ett sätt att få hemmet att dofta nystädat längre. 

Det är inte alls dumt om du tillhör den stora skaran som tycker att städningen inte är det roligaste som du kan tillbringa din tid med. Sätt gärna in en luftfräschare i ditt badrum eller toalett också. Det gör att dina besökare känner sig mer bekväma efter toalettbesöket. 

Fler nyheter

26 februari 2022

Låssmed låser upp