Hobbyskivor – skivorna för dig och ditt projekt

15 juli 2021 jonas olsson

Att gå runt och klura på diverse projekt är inget ovanligt, det gör nog alla då och då. Kanske har man funderat över en ny hylla att ställa blommorna på, eller så har man stört ihjäl sig på de gamla fula listerna på trappstegen upp till övervåningen. Ritbordet som man använt sönder i jakten på sin dröm om att bli tecknare, är det inte dags att byta ut den där gamla skivan? In i bilden äntrar hobbyskivor. De finns i alla möjliga former och storlekar och det är du och dina projekt som avgör vilken sort det ska bli. 

 

Be om hjälp om du har tummen mitt i handen

För att få den där formen som passar just dina behov och materialet som tål både sol, vind och vatten, höga berg och djupa hav, fråga någon som jobbar med det. Det finns företag som sågar till och tillgodoser dina behov och önskemål. Detta oavsett om det gäller någonting litet till ditt hem, stort till din trädgård eller om det är till din verksamhet. Massproduktion eller miniproduktion, företag som till exempel e-plast.se kan fixa det mesta.

 

Materialet som passar allt

Plast, det är lite av ett kärt barn med många namn. Plast är nämligen inte bara plast, det är så mycket mer. Plexiglas är till exempel plast och är en slags akryl, alltså det som kallas termoplast. Det är material som tål väldigt mycket och är starkare än glas i de flesta fall. Dessa material ger även väldigt bra isolering och kan rekommenderas som innerfönster eftersom de effektivt håller kvar värme.

Akryl och Plexiglas fungerar båda lika bra när det kommer till vindskydd på altaner och dylikt. Eftersom termoplast också tål de allra flesta väderlekar samt kan släppa in ljus är plexiglas även växthusets bästa vän och vägg. Hobbyskivor, eller plastskivor, är alltså bra till mycket.

Fler nyheter