Förskolan i Svedala ett komplement till hemmet

27 september 2021 william eriksson

När barnen börjar bli stora nog att man som förälder börjar snegla på förskola är det inte långt undan. Den många gånger ljuvliga, men intensiva, föräldraledigheten börjar närma sig ett slut. Det är dags att återgå till vardagen, om än en ny vardag när de små ska hämtas från förskolan.  

Givetvis vill man ha det bästa för sitt barn, det vill alla föräldrar. Ibland finns det nästan orimliga önskemål om vad en förälder vill att förskolan ska göra. Att bli matad med silversked och satta högt på en tron hela dagarna är inte riktigt hur en förskola fungerar.

Att bli inskolad på en förskola i svedala innebär att barnet börjar i en grupp med andra barn. Pedagoger tar hand om hela barngruppen och se till att gruppdynamiken fungerar. Barnet får lära sig att umgås i grupp och visa hänsyn och vänta på sin tur på förskolan, vilket kan vara svårt för omhuldande föräldrar.

 

 

Barnen hittar nya vänner på förskolan

De flesta föräldrarna märker snabbt att barnen accepterar förskolan och trivs som fisken i vattnet. Det brukar gå fort för barn att hitta nya vänner att leka med och känna sig som hemma. Självklart kommer de att protestera ibland, det hör till utvecklingen hos barnen.

När man är ute efter en förskola så ska man inte stirra sig blind på utemiljön runt omkring. Många förskolor väljer att gå utanför gården och upptäcka närområdet. Det kan vara en liten skog, en annan lekplats eller vad som finns nära.

Ibland kan det vara ett mellanmål som intas i skogen, andra gånger en fruktstund på lekplatsen. Många förskolor arbetar med ett huvudtema under läsåret. Under det året låter de barnen fördjupa sig i olika saker inom temat som man anpassar efter ålder. Det märks att barnen uppskattar det och blir väldigt intresserade och uppmärksamma på temat.  

Fler nyheter

26 februari 2022

Låssmed låser upp