En solcellslampa är ett smidigare alternativ jämfört med en eldriven lampa

07 februari 2022 Cecilia Olsson

editorial

Något som har stor inverkan på hur en trädgård upplevs är belysningen. Man behöver framförallt ha funktionell belysning som gör att man kan röra sig säkert på tomten även efter att mörkret har fallit. Vill man ha en riktigt mysig och trivsam trädgård så är det även viktigt att ta in belysning som finns mer för att skapa stämning. Vare sig man behöver funktionell belysning eller stämningsbelysning så kan det vara bra att investera i solcellsdriven belysning.

Solcellslampor lyser utan utan att slita på miljön

Solcellslampor gör att man med gott samvete kan låta lamporna lysa så fort det blivit mörkt, utan att det blir varken dyrt eller sker på bekostnad av miljön. Det gör även att man kan investera i ännu fler lampor eftersom det inte kommer att ha någon inverkan på strömförbrukningen. Solcellslampor drivs helt enkelt genom solens strålar och laddas därmed upp under dagarna för att kunna lysa på kvällarna.

Solcellslampa

Eftersom lamporna inte drivs med ström så behöver man inte dra kablar eller göra en elinstallation för att kunna placera lampan där man vill ha den, så länge solens strålar når fram till platsen. Det är också en fördel om man enkelt vill kunna flytta om belysningen i trädgården.

Man kanske inser att det behövs funktionell belysning på en annan plats än där man har placerat den, eller att man vill ändra om för att få mer stämningsbelysning till en trädgårdsfest.

Solcellslampor av hög kvalitet till hela trädgården

Vill man investera i högkvalitativa solcellslampor till sin trädgård så kan man titta på sortimentet hos SolarCamp. Vare sig man vill ha en solcellslampa som ger funktionell belysning, stämningsbelysning eller både och så finns det många modeller att välja på.

SolarCamp har dessutom solcellslampor som är speciellt anpassade för det nordiska klimatet, det gör att lamporna kan lysa vackert lång in på kvällen även om de inte badar i sol hela dagarna. 

Fler nyheter

26 februari 2022

Låssmed låser upp