En ögonläkare i Stockholm behandlar dina ögonbesvär

25 april 2022 william eriksson

editorial

Vet du om att du blinkar ungefär tolv gånger per minut? Dina ögon kräver mer energi från hjärnan än någon annan kroppsdel. Det finns många olika färger och nyanser som man kan ha på sina ögon. En del personer upplever även olika slags ögonbesvär, och torra eller svidande ögon är vanligt förekommande. Det är väldigt ansträngande för ögonen att arbeta under hela ens vakna tid. 

Om du sitter långa stunder framför en datorskärm eller TV, har du kanske själv känt att dina ögon blir torra eller att du kan börja se suddigt. Du behöver då rikta blicken mot något annat, och helst titta någonstans långt bort i horisonten. För att hjälpa ögonen på traven kan du i vissa fall behöva glasögon eller linser för att du ska kunna se ordentligt. Närsynthet och ålderssynthet är några vanliga synfel.

 

En ögonmottagning erbjuder många olika tjänster

Det finns många olika anledningar att besöka en ögonläkare i stockholm. Erfarna och välutbildade ögonspecialister och optiker undersöker dina ögon och ger dig en diagnos. På kliniken kan du genomgå olika ögonoperationer samt korrigera ditt synfel. Några av tjänsterna som erbjuds är bland annat ögonlocksoperation, linsbyte och ögonlaserbehandling.

Om du önskar att ditt ansikte ska se mer utvilat och fräscht ut kan medicinska injektioner ges på en ögonmottagning. Behandlingen är säker och resultatet ser naturligt ut. Injektionerna är lämpliga vid så kallade kråksparkar, argrynkor samt besvärande ögonblinkningar. 

 

ögonläkare

 

Några vanliga orsaker till ögonbesvär

Om du har ögon som rinner så kan det bero på att du har torra ögon eller stopp i tårkanalen. Vid smärta i ögonen kan orsaken vara att du har en infektion på hornhinnan eller en ögoninflammation. Torra ögon är väldigt vanligt och det kan bero på att du sitter långa stunder framför en dator eller annan skärm. Du kan då återfukta dina ögon med hjälp av ögondroppar.

Fler nyheter