En digital köksvåg kan vara till stor hjälp både i det privata köket och på företaget

11 oktober 2021 Cecilia Olsson

editorial

Med en digital köksvåg så kan det bli väldigt mycket smidigare att både laga mat och baka. Den kan tala om exakt hur mycket ingredienserna väger vilket leder till att man enkelt kan följa recept till punkt och pricka. Köksvågar används av både proffs och glada amatörer för att arbetet i köket ska flyta på smidigare och ge goda resultat.

Det kan bli stor skilland om man väger eller måttar

En köksvåg är som sagt väldigt bra att använda när man ska följa recept och önskar att resultatet ska bli så likt rätten eller bakverket som möjligt. Använder man sig till exempel av mjöl (vilket de allra flesta gör framförallt vid bakning) så kan det bli stor skillnad på mängd beroende på om man använder sig av deciliter mått eller en våg. Eftersom mjöl är så luftigt så kan det skilja sig väldigt mycket på mängden man får i ett decilitermått beroende på hur packat det är. Det gör att man får ett mer korrekt resultat genom att väga mjölet på en digital köksvåg. 

Smidiga funktioner som underlättar 

Går man efter recept som är skrivet i deciliter, liter och så vidare så finns det sidor online som omvandlar mått. Köksvågar har ofta dessutom väldigt smidiga funktioner som gör att man kan väga i olika enheter, något som underlättar om man till exempel följer ett recept med andra måttenheter än gram. Det kan också vara smidigt att kunna växla mellan kilo och gram under tiden man lagar mat eller bakar. 

Kvalitativa köksvågar för olika ändamål

Hos Vågexperten hittar man ett brett sortiment av digitala köksvågar för olika behov och smaker. De har köksvågar av hög kvalitet med god precision, bra funktioner och snygg design. Skaffa en digital köksvåg och underlätta arbetet i det privata köket, i matbutiken eller i restaurangköket. Vågexperten har köksvågar för alla tänkbara miljöer och behov. 

Fler nyheter

26 februari 2022

Låssmed låser upp