Anlita en arborist när det är dags för trädvård

24 juni 2022 william eriksson

editorial

Vård behövs i många olika former såsom bilvård, tandvård, hårvård, möbelvård och sjukvård med mera. Ibland så behövs det även trädvård vilket man kanske inte alltid tänker på. I dessa lägen så är det lämpligt att kontakta en arborist. Det kan till exempel gälla ett träd som drabbats av någon sjukdom eller fruktträd som behöver beskäras. 

Det finns även andra anledningar till att ett träd behöver omvårdnad. Döda grenar bör tas bort då de kan falla ner och skada människor eller djur. En arborist kan även hjälpa dig med trädfällning då det är ett mycket farligt arbete. Det krävs rätt kunskap och ett stort fokus på säkerheten då ett träd ska fällas.

 

En erfaren arborist bistår med rådgivning

Är du osäker på vilken åtgärd som är lämpligast för ditt träd är du alltid välkommen att rådfråga en arborist. De bistår med professionell konsultation för att ge dig rätt förutsättningar att ta rätt beslut. Det är svårt att på egen hand avgöra om ett träd är friskt eller sjukt och då känns det tryggt att rådfråga kunniga yrkesmän. 

Om ett träd har drabbats av röta eller sjukdom kan det behöva fällas. Det kan även vara nödvändigt i de fall då ett träd av någon anledning står i vägen på något vis. En arborist kan genomföra en trädfällning med hjälp av sektionsfällning, skylift eller markfällning.  

 

arborist

 

Det är viktigt att beskära ett träd på rätt sätt

Det tar många år för ett träd att växa sig stort men det kan snabbt förstöras genom en felaktig trädbeskärning. För att vara på den säkra sidan bör du anlita en arborist när det är dags att beskära ett träd. Du vill givetvis inte skada ditt träd, vilket är lätt hänt om du börjar beskära trädet utan att ha rätt kunskap. Låt istället professionella yrkespersoner ta hand om jobbet.

Fler nyheter